Yetişkin Danışmanlığı

Yetişkin danışmasında görüşmeler danışanın isteğine göre şekil alır. Yetişkinler başedemediği sorunlarını, duygularını ve davranışlarını masaya yatırılır. Bunları anlama ve yönetme konusunda süreç işlemeye başlar. Öncelik farkındalık sağlamak sonra ise yönetmeye başlamaktır.

Danışman tarafından süreç yapılandırılır. Görüşmeler başlar. Süreç dinamiktir. Duruma ve danışmanın direncine göre süreçte değişmeler  olur. En sık kullanılan yöntem bilişsel davranışçı terapidir. Duruma göre başka yöntemlerde kullanılır.

Yetişkin Danışmanlığına İhtiyaç  Sebepleri

Kaygı Problemi

Hayattan Zevk Almama

İlişki Sorunları

Varoluşsal Sorunlar

Öfke Kontrolü

Cinsel Problemler

Yetişkin Danışmanlığında  Destek Alanları

Yetişkinler hayatlarında denge sağlama,  sorunlarla baş etme, duygu ve davranışlarının farkında olma, duygularını yönetebilme, karakterlerini güçlendirebilme, eksikliklerini tanımlama konusunda isteklidir. Bu konularda sorun yaşayan yetişkinler  bunları yönetmek ve istedikleri hale sokmak için yardıma ihtiyaç duyarlar.Yetişkin danışmanlığının ana amacı;  Yetişkinin  sorunlarıyla  baş edecek becerilerini   geliştirmektir.

Çocukluğundan getirdiği olumsuz tarafları görmesini sağlamak ve bu olumsuzluklarla yüzleştirmektir. Çocukluk ve ergenlik  dönemindeki  problemlerin yetişkinliğini etkilemesinden , fobilere ve obsesyonlarına , iletişim  problemlerine, yeme problemlerine uyku problemlerine, panik atak,  duygu yönetimi, travma, kaygı,  iletişim yeteneklerini  geliştirme,  gibi birçok problemle uğraşır.

Başlamak Çok Kolay

Bize Ulaşın

Randevu almak ve uzmanlarımızla tanışmak için harekete geçin. Değişim çok yakınınızda. Öğrenmek istediğiniz ayrıntılar için mesaj atın.

Randevu Alın

Üstesinden gelemediğiniz sorunlarınızı  paylaşmak için yanındayız,   hemen arayın.

İlk Seansımıza Başlayalım!

Değişmeye bir adım atın, uzmanlarımızla pozitif değişime başlayın.

Sıkça Sorulan Sorular

İnsanlar benim kıymetimi bilmiyor, ne yaparsam yapayım kimseyi mutlu edemiyorum. Yanlış olan ne?

        İnsanların gözündeki değerimiz aslında bizim kendimize verdiğimiz değerdir. Unuttuğumuz,  belki hiç almadığımız; saygı, tasdik edilme, teşekkür gibi. Aslında yapmamız gereken bütün beklentilerimizi önce kendi kendimize vermektir. Bunu yapmayı ihmal ettiğimizde ruhumuzda sorular oluşur. Peki bu öz saygıyı kendimize nasıl vereceğiz? İşte bu noktada bir rehbere ihtiyaç duyarız.

Varlığım bu dünya ve hayat için ne ifade ediyor? Ben bu hayatın neresindeyim?

        Sosyal medyanın uç noktalarda, erişilemeyecek kadar büyük hedefleri karşımıza çıkardığı  çağımızda. İnsan kendini hayatın neresinde olduğunu sorgularken bulu veriyor. Hiç farkına varmadan kendimize yüksek hedefler koyuyor ve kendimizi bu hedefleri gerçekleştiremediğimiz için kınamaya başlıyoruz.  Bazen boşluk ve hiçlik duygusu bedenimizi sarı veriyor.

         Bu duruma varoluşçu bunalım deniyor. Bu konuları bir uzman gözüyle değerlendirmek size çok şey kazandırabilir.