Hizmetlerimiz
Bireysel Danışmanlık
İnsanlarla yüz yüze iletişime girmek, dertlerini anlamak ve kendisini fark etmeye yardımcı olmak en büyük hedefimizdir.
Çift ve Aile Danışmanlığı
Mutlu çiftler, mutlu aileler dolayısıyla mutlu çocuklar. Toplumun temeli olan ailelerimize olumlu bir katkı yapabilirsek görevimizi yapmış oluruz. Hadi hep beraber, el ele bunu başaralım.
Ebeveyn Danışmanlığı
Çocuk yetiştirmenin çok zor olduğu bu çağda, sevgi odaklı disipline dayanan eğitim modelimizle, okul psikolojik danışmanlığında yılların tecrübesiyle hizmetinizdeyiz.
Çocuk ve Ergen Danışmanlığı
Hayatımızın gayesi olan çocuklarımız, çağımızın şartlarında birçok sorunla karşı karşıyadır. Sosyal medya bağımlılığı, sınav kaygısı, çevrenin beklentilerinin altında kalma korkusu, akran zorbalığı, öğrenme güçlüğü, dikkat eksikliği v.b. konularda hizmetinizdeyiz.
Yetişkin Danışmanlığı
Yetişkin danışmanlığı önemli bir konudur. Çünkü belli bir yaşa gelmiş, belli donanıma sahip insanlar bazı konularda takılıp kalır. Kendisinde olan olumlu-olumsuz değişimleri fark edemez. Bizim buradaki temel amacımız, yetişkinlere güçlü yanlarının ve olumsuz taraflarının farkına vardırmak ve çözüm sunmaya çalışmaktır.
Uzmanlık Alanlarımız
Öğrenme Güçlüğü
Evlilik Öncesi danışmanlık
İletişim Sorunları
Kaygı Bozuklukları
Bipolar Bozukluk
DEHB
Yas Danışmanlığı
İlişki Sorunları
Majör Depresyon
Çift ve Aile Terapisi
Varoluşsal Problemler
Kişilik Bozuklukları
Bizim yaklaşımımız temel olarak bütüncül yaklaşıma dayanır. Bireyler kendilerine gelen uyarıcıları tamamen algılama eğilimindedirler. Yaklaşımımıza göre bütün, parçaların toplamından farklıdır. Duyular vasıtasıyla alınan uyarıcılar gruplara ayrılır, yorumlanır ve bir araya getirilir.
Bu durumda fil metaforu meydana gelir. Hortum, bacak, göz, kuyruk vb. Hepsi kendi içerisinde bir sistemdir. Bir araya geldiklerinde farklı bir sistem olurlar.
Bu sistemlerinin her birerlerini ayrı ayrı küçük parçalar olarak ele alıp, sağlıklı bir bütün oluşturabilir.Örnek vermek gerekirse, bir kişinin fizyolojik uyku problemi varsa, uykusunu alamadığı için öfkeli olup, ailesiyle olan her ilişkisi sorunlu hale gelebilir.
Biz sistemdeki küçükte olsa yapısal sorunları tespit edip, küçük parçalar halinde onarıp, sağlıklı bir bütün oluşturmak amacındayız.
Başlamak Çok Kolay
Bize Ulaşın
Randevu almak ve uzmanlarımızla tanışmak için harekete geçin. Değişim çok yakınınızda. Öğrenmek istediğiniz ayrıntılar için mesaj atın.
Randevu Alın
Üstesinden gelemediğiniz sorunlarınızı paylaşmak için yanındayız, hemen arayın.
İlk Seansımıza Başlayalım!
Değişmeye bir adım atın, uzmanlarımızla pozitif değişime başlayın.
Sıkça Sorulan Sorular
Danışan Hakları Nelerdir?
Danışan olarak danışmanınızı seçme, değiştirme ve görüşmeleri sonlandırma hakkınız vardır. Danışmanınızın aldığı eğitimleri ayrıca bu eğitimlerini nereden ve nasıl aldığını hakkında sorular sorabilirsiniz.
Görüşmelerin nasıl gittiği, hangi yönteminin size uygulanacağı ve neden uygulanacağını sorabilirsiniz. Terapi, danışan ve danışmanın beraber yol aldığı bir süreçtir. Danışan kendi hayatını yönlendirmekten sorumludur.
Psikolojik Görüşme Nedir?
Görüşmenin ilerleyişi danışmanla başardığınız sağlıklı iletişime dayanmaktadır. Danışmanla sağlanan güçlü bir iletişim görüşmenin verimini arttıracak, sağaltım sürecini başlatacaktır. Sağaltım (iyileşme) sürecinin olumlu gidişi, kişiye göre değişir. Görüşmeye sürekli ve isteyerek katılmak, süreci olumlu yönde etkiler.
Beraber yürünen yol danışanın verdiği bilgiler üzerinden danışanın problemlerine odaklanır. Gündeme getirdiği problemlere odaklanılır ve bu problemlerin kaynağı olan yanlış tutum ve inançlara odaklanır..Problemleri azaltmaya veya yok etmeye odaklanır. Ve problemleri yok etmeye yönelik teknikler uygular.
Görüşme sırasında farklı pratik uygulamalar yapılır. Bunlar sürece göre farklılıklar gösterir.
Görüşmeden Maksimum Fayda Almak İçin Uyulması Gereken Kurallar Nelerdir?
Görüşmelere danışmanınızın uygun bulduğu zamanlarda, düzenli olarak katılmak. Haftada bir olarak başlayan görüşmeler zamanla daha uzun süreler de olabilir.
Görüşmelerde önerilen etkinlikler tam olarak uygulanmalı bir sonraki görüşmeye hazırlıklı gelinmeli. Bunun dışında son görüşmede görüşülenlerin üstünde düşünmekte çok faydalı olacaktır.
Neden bir psikoloğa ihtiyacım var? Sorunlarımı kendim çözemez miyim?
Problemlerimizi kendimizde çözebiliriz. Bazen gerçekten çözüme ulaşamayız ,çözümün kıyısında dolaşsak bile. Farklı bakış açılarına ihtiyaç olur. Aynalamaya ihtiyaç duyarız. Danışanınız kararlarınızdan etkilenmediği için sizi daha iyi yönlendirebilir. Sizin hakkınızda olumlu ve olumsuz önyargıları olmadığı için hakkınızda daha işlevsel önerilerde bulunabilir. Yılları size kimliklendirdiği kalıplaşmış yargılardan bir psikolojik danışman yardımıyla kurtulabilirsiniz.
Psikolojik danışmana gitmeye ihtiyacım olduğuna nasıl karar vereceğim?
Yaşadığınız problemler rutin hayatınızı, bedeninizi, zihninizi ve ilişkilerinizi etkilediyse bir psikolojik danışmandan destek alma zamanınız gelmiş demektir. Aşırı stres ve kaygı yaratan olaylar, obsesif ve çarpık düşünceler, karamsarlık ve ümitsizlik duyguları, sosyal uyumda problemler, iş ve okulda başarı sorunları, özgüven ve özsaygı problemleri, olumlu iletişim kuramama, kimseye anlatılamayan problemler en sık psikolojik danışmana başvurma sebepleridir.